A Star Wars Világa

A Star Wars Világa

Gyermeknap alkalmából a legkisebbek számára is befogadható tárlatot hoztunk Tokajba. A több mint 30 éves múltra visszatekintő, immár kultuszfilm Csillagok háborúja legapróbb részletekig kidolgozott figuráival a múzeumlátogatók kiemelt csoportját, a gyermekes családokat szólítjuk meg.

A Világörökségi Bormúzeum koncepciójától eltérő időszaki kiállítást nem lehet, és nem is szándékoztunk beilleszteni a Tokaj-Hegyaljai történelmi borvidék kultúrtájba. Célunk pusztán élménynyújtás és örömszerzés, és egy kis ajándék a Világörökségi Bormúzeumtól gyermekeink részére, a földgolyón és szerte a galaxisban ünnepelt fantáziavilág kézzelfoghatóvá tételével!

A Tiszaörsön élő Szabó István 1974-ben született és 14 éves kora óta foglalkozik makettkészítéssel. A Csillagok háborúja kezdőepizódját 20 évesen látta először, s hamar ihletet merített belőle: a filmet még VHS kazettán vitte haza, s a fontosabb részeknél a képet kimerevítve tudta lerajzolni, megtervezni készülő makettjeit. Első alkotása egy birodalmi lépegető modellje volt, amelyet az évek során tucatnyi jármű követett még.

Napjainkban már műszaki rajz pontosságú tervkönyvekből dolgozik. Bútorlap és színezett műanyag felhasználásával, részletgazdagon formálja meg a filmbéli Lázadó Szövetség és Galaktikus Birodalom járműveit és karaktereit.

A Világörökségi Bormúzeum tetőterében berendezett Star Wars kiállítás május 24. és június 6. között nyitvatartási időben tekinthető meg.

Május 29-én (vasárnap) gyermeknapon a 18. életévüket még be nem töltött látogatóinknak ingyenes belépést biztosítunk a Világörökségi Bormúzeumba!

 

Címkék: