Felhívás

Felhívás

TISZTELT TOKAJI LAKOSOK! KEDVES MÚZEUMBARÁTOK!

Bizonyára már többen értesültek róla, hogy ebben az évben nagy feladatra vállalkozott intézményünk. Egy új, állandó bányászati kiállítással szeretnénk bővíteni a Tokaji Múzeumot.

Városunknak és környékének ásvány- és kőbányászata, évszázadokat átölelő múltra tekint vissza. Ezt az utat, gyakran embert próbáló, életeket veszélyeztető munkát és eszközeit szeretnénk bemutatni, a múzeum jelenleg még üresen álló belső pinceágában. Célunk, hogy minél részletesebben, szerszámok, dokumentumok, fotók bemutatásával élménygazdag kiállítást hozzunk létre. Ebben kérném az Önök segítségét.

 Keresünk olyan személyeket, akik még dolgoztak, vagy családtagjuk, rokonuk dolgozott ezekben a bányákban. Szeretnénk személyes emlékeiket, esetleg még meglévő, a padlás mélyén, vagy a pincében kallódó, már szükségtelen, csak lomként helyet foglaló tárgyakat, iratokat összegyűjteni. Aki fel tudja ajánlani ezeket a tárgyakat, vagy csak szívesen mesélne a régi bányász életről, hívjon minket! Házhoz megyünk.

Bízom benne, hogy Önökkel közösen egy értékes kiállítással gazdagodik a múzeum és a város, ami után közösen mondhatjuk:”Jószerencsét!”

 

Címkék:

Múzeumok Hosszú Éjszakája Tokajban

Két éjszaka, két múzeum, kétszeres programkínálat -  Családias kikapcsolódást kínálva a Világörökségi Bormúzeumba június 24-én, a Tokaji Múzeumba június 25-én éjjel várjuk látogatóinkat!