"Gondűző borocska mellett..." szalonesték a Tokaji Múzeumban

A hajdan volt szalonok mintájára ismeretterjesztő esteket szervezünk a Tokaji Múzeum (Bethlen G. u. 7.) első emeletén. Felkért előadóink szólnak majd történelemről, a hagyományos népi kultúráról, jeles napi szokásokról, s azok tokaji vonatkozásairól. Sorozatunkra havonta több alakalommal, ingyenesen várjuk az érdeklődőket!

Szaloneste sorozatunk hamarosan folytatódik!

 

A már befejezett szalonestek:

Március 15-én 17 órától a Tokaji Múzeum szalonjában első alkalommal Nagy Géza katonai hagyományőrző előadását, A magyar huszár címmel hallgathatták meg az érdeklődők!

Március 16-án 17 órától a Tokaji Múzeum szalonjában Dr. Takács Péternek a történelemtudományok doktorának előadását, Tokaj és a szabadságharc címmel hallgathatták meg az érdeklődők!

Március 25. 17 óra : Húsvét és az egyház / az evangélikus lelkész szemszögéből előadó: Asztalos Richard evangélikus lelkész

Március 30. 17 óra: Tavaszváró /a művészettörténész szemszögéből előadó: László Rita grafikusművész

Április 13. 17 óra: Tokárszky Máté és Nagy Márton gitárestje

Április 27. 17 óra: Betyár a szalonban - pásztorok, betyárok egykutya előadó: Petrilla Attila hagyományőrző

Június 15. 18 óra: "Kína régész szemmel" előadó: Makoldi Miklós régész, múzeumigazgató-helyettes

Címkék:

Történelmi pipákat bemutató kiállítás

"A mi időnkben végtelenül megnövekedett a dohány élvezete és valami titkos gyönyörűséggel lett úrrá az embereken. Akik egyszer rákaptak, képtelenek voltak szakítani vele." -Francis Bacon az 1600-as években írta ezeket a sorokat, de napjainkban is igazak.