Tokaj három járművel körbe-körbe!

Tokaj három járművel körbe-körbe!

Három különböző járművel is körbe lehet utazni majd Tokaj Hegyalját és mindezt egy épületen belül.

Tokaj Város Önkormányzata az Észak-magyarországi Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott közel 550 millió forint támogatással valósítja meg a József Attila úton található régi, romos Serház épület fejlesztését, teljes felújítását és rendbetételét.

 

Nem kis feladatra vállalkoztak a Tokaji Bormúzeum megálmodói, amikor azt a célt tűzték ki, hogy interaktívvá és egyedivé is tegyék a látogatók számára az épületet.

 

A Bormúzeum három helyiségében három különböző járművel lehet körbe utazni Tokaj Hegyalját: hőlégballonnal, kerékpárral és autóval. Hogy a látogatóknak minél közelebbi élményben legyen részük, az említett három járművel élethűen tudják megtekinteni az Európai Világörökségi Borvidéket.

Ezen különlegesség mellett interaktív és információs kijelzők, padlógrafikai felületek, érintőképernyős és egyedi interaktív játékok, mesélő képek LED kijelzőkön valamint egyedi vitrinek, kiállítási berendezések, installációs elemek, üvegtérkép, grafikai felületek is várják majd az érdeklődőket.

 

A Magyarországon egyedülálló, tíz világörökségi borhelyszínt bemutató interaktív Bormúzeum kialakítása a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ harmadik és egyben befejező szakasza. A tokaji kultúrnegyed kialakítása is kivételes a régióban, hiszen a Bormúzeum épülete a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ és a Zsinagóga épületével egy telken helyezkedik el.

 

Tokaj Város Önkormányzata 499.802.040 Ft Uniós támogatást nyert az ÉMOP-2.1.1/B Turisztikai attrakciók fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a Világörökségi Bormúzeum kialakítása Tokaj városában c. pályázatával. Ezen felül további 50 millió forint plusz támogatásban részesült a Város, az épülethez kapcsolódó létesítmény részleges megújítására. Azaz 549 669 505 Ft támogatással, 646 670 006 Ft összes költség mellett valósíthatja meg Tokaj Város ÉMOP-2.1.1/B-09-2009-0028 azonosító számú projektjét.

Címkék:

Borsitól Kassáig - Új időszaki kiállításra várunk minden kedves érdeklődőt a Világörökségi Bormúzeumba

Borsitól Kassáig

II. Rákóczi Ferenc élete, bélyegeken és képeslapokon

Új időszaki kiállításra várunk minden kedves érdeklődőt a Világörökségi Bormúzeumba.

A kiállítás - amely március 27-én 14.00 órakor nyílik -, átfogó képet nyújt a fejedelem életéről. A megszokottól eltérő formában bemutatandó életút anyagát Lezsák Miklós állította össze gyűjteményéből.

A kiállítás június 20-ig tekinthető meg.

Júliusi múzeumi programajánló

Hétfő kivételével minden nap 10.00 órától 18.00-ig várjuk látogatóinkat Tokaj város két múzeumába. Az állandó kiállításaink mellet júliusban az alábbi programokra invitáljuk Önöket.