Új múzeumpedagógiai kínálataink

Új múzeumpedagógiai kínálataink

 

 

 

A kendertől a vászonig

Új múzeumpedagógiai foglalkozással bővült kínálatunk. Az „Ősök és Hagyományok” időszaki kiállításunk segítségével a kender feldolgozásával ismerkedhetnek előre bejelentkezett csoportjaink, majd kisméretű szövőkereteinken mini rongyszőnyegeket készítünk, melyet természetesen minden gyerkőc hazavihet.

A foglalkozás díja: 400,- Ft/fő

 

Ne csak nézd, szagold, tapintsd, halld és ízleld!

 

Új látványelem, 5D-s festmény a Világörökségi Bormúzeumban! Előre bejelentkező csoportjaink rendhagyó műalkotás elemzésen vehetnek részt, Klinkovits Ignác: Jelenet a honfoglalásból c. festményén keresztül. A reformkor Kassán alkotó művésze, egy olyan történelmi témát helyez kora idősíkjába, amely számunkra - Tokaji Múzeum és Tokaj városában élők számára -, igen nagy értékkel bír. Elég, ha csak a festményen található feliratot elolvassuk:

„Tokajnak s´Tarczalnak e´kies Vidéke
Eleink nyugttának örökkös emléke.
Hol a´Szöke Tisza Bodroggal egyesültt,
Magyar Nemzetünk ott vigan örökösültt,
Árpád Bajnokival itt itta meg Borát,
Á nagy Gyözedelem Áldomás Poharát.”

Az illat, hang, íz és tapintható kiegészítőkről pedig a múzeum gondoskodik.

A rendhagyó műalkotás elemzés ára

  • diákoknak: 500,- Ft/fő
  • felnőtteknek: 1000,- Ft/fő

A foglalkozás minimum létszáma 5 fő.

 

Köszöntünk NOVEMBER!

Szent András hava a régi székely naptárban az Enyészet hava elnevezést kapta. De valóban az enyészeté volt ez a hónap? A kérdésre a válasz megkaphatod, ha 2019. november 4-e és 29-e között ellátogatsz a Világörökségi Bormúzeumba (Tokaj, Serház út 55.).

Várunk minden előre bejelentkező csoportot, akik szeretnék megismerni Szent András havának jeles napjait. Interaktív foglalkozásainkon elmeséljük/eljátszuk a hónap szentjeinek (Márton, Erzsébet, Katalin, András) legendáit, megtudjuk, hogy miért eszünk Márton napon libát és megfejtjük, hogy az ősszel betakarított termények mely állatoknak biztosítják a téli élelmet. Kicsiny érdeklődőinkkel (óvodai és általános iskola alsó tagozatos csoportok) színezünk, vagy írunk libatollal, vagy készítünk Márton-lámpást, tanulunk verseket, mondókákat és játszunk is egy jót közösen. Nagyobb érdeklődő (általános iskola felső tagozat és középiskola) csoportoknak ajánljuk új online játékainkat, kirakóinkat és fából készült makettjeinket.

A foglalkozás díja: 400,- Ft/fő

Előzetes bejelentkezés: info@bormuzeum.eu, vagy 47/552-050

Szeretettel várunk!

 

  

Címkék:

A Star Wars Világa

Gyermeknap alkalmából a legkisebbek számára is befogadható tárlatot hoztunk Tokajba. A több mint 30 éves múltra visszatekintő, immár kultuszfilm Csillagok háborúja legapróbb részletekig kidolgozott figuráival a múzeumlátogatók kiemelt csoportját, a gyermekes családokat szólítjuk meg.