Karácsonyi varázslat időszaki kiállítás

Karácsonyi varázslat időszaki kiállítás
Újabb időszaki kiállítás a Világörökségi Bormúzeum tetőterében.
2017. december 5-én 14:00-tól nyílik Karácsonyi Varázslat című időszaki kiállításunk a Világörökségi Bormúzeum tetőtéri szekciótermében.

A művészek kifejezetten a fogyatékossággal született és ezzel együtt élő embereknek alkottak mindazonáltal szeretnék ha a látogatók az igazi kiállítások élményét kaphatnák meg egyfajta karácsonyi ajándékként.
A hangulatot a karácsony és a hűvös téli táj határozza meg de a festmények mellett helyet kapnak szobrok és érinthető képek is.
Minden kiállítási tárgy megtapintható, kézbe vehető. A tárlat kiegészül egy videóval is amely a hallássérülteknek próbálja megmutatni, milyen érzést kelt bennünk a zene.

A kiállítók reményei szerint ez a különleges kiállítás közel engedi a művészethez azokat a speciális helyzetű embereket, akiket megszólítani kíván de talán azokat is, akik eddig kevéssé látogatták a kiállítótermeket. További nem titkolt szándékuk, hogy a két világ közötti zárt ajtó kitáruljon.

A kiállítás 2018. január 15-ig tekinthető meg.
Címkék:

Mesél a szőlő

A hegyaljai szőlők művelésének rendjét korabeli források segítségével a 16. századtól követhetjük nyomon.

A tokaji borvidék

A Kárpát-medence északi szőlőtermő sávjában már a 16. században kiemelkedő jelentőségű szőlőtermesztés folyt, ám a korabeli források szerint Tokaj-hegyalját ekkor még minőségben és mennyiségben is megelőzték a Mátraalja, a Bükkalja és a Zemplén borvidékei.