Tokaji Művésztelep Anno

Tokaji Művésztelep Anno

Kiemelten a konstruktív, geometrista, minimal art és konkret irányzatokat reprezentáló kiállítás 2016. július-augusztus hónapokban tekinthető meg a Világörökségi Bormúzeumban.

 

 

Tokaj és a nagyvilág a modern kortárs képzőművészetben Ézsiás István, tokaji Csiky tanítvány életműve tükrében”

 

A Világörökségi Bormúzeumban az egykori Tokaji Művésztelep szellemi örökségéről nagyszabású retrospektív és csoportos kortárs kiállítás, dokumentációs tárlat készül az olaszliszkai Kelet-Európa Modern Képtár rendezésében.

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Galéria Universitas-Art Industriel támogatásával Veszprém és Olaszliszka után, 2016. július-augusztus hónapokban Tokajban látogatható a kiemelten a konstruktív, geometrista, minimal art és konkret irányzatokat reprezentáló tárlat.

Az Ézsiás életműhöz és Tokajhoz kapcsolódóan kiállításra kerültek – több kiváló külföldi művész munkái mellett – jeles magyar kortárs képzőművészek: Csiky Tibor szobrászművész, az egykori tokaji művésztelep vezetője és kollégái (többek között Joláthy Attila, Lantos Ferenc, Csóti Gábor, Bak Imre), barátai és nem utolsósorban tanítványai alkotásai is.

 

A kiállítás 2016. július 1-jén 17 órakor nyílik a Világörökségi Bormúzeum emeleti kiállítótermében.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Címkék:

A tokaji borvidék

A Kárpát-medence északi szőlőtermő sávjában már a 16. században kiemelkedő jelentőségű szőlőtermesztés folyt, ám a korabeli források szerint Tokaj-hegyalját ekkor még minőségben és mennyiségben is megelőzték a Mátraalja, a Bükkalja és a Zemplén borvidékei.