Múzeumi órák

A Világörökségi Bormúzeumban lehetőség van múzeumi órák megtartására is. A négyszintes épület tetőterében oktatási célokra is kiváló termet alakítottak ki, ebben akár 50 diák is kényelmesen elfér. A 45-60 perces órák érdekesebbé tételéhez projektorral és laptopokkal készülünk. Igény esetén vállaljuk az intézményben történő óratartást is.

Rendhagyó óráink

Ajánlott korcsoportok: 5-12. évfolyam. Választható órák

Rákóczi Tokajban - rendhagyó történelemóra

Rövid vetített képes pedagógusi ismertetés a Rákóczi család történetéről, a Rákóczi -féle szabadságharcról, valamint a család Tokajban található emlékeiről; a korabeli oklevelek kellékeiről.

A régész és munkája - rendhagyó történelemóra

A diákok választ kaphatnak olyan kérdésekre, mint pl. Ki a régész? Mit csinál? Miért csinálja? Hogyan csinálja? Az előadást a Tokaji Múzeum régésze tartja, aki bemutatja a tokaji Rákóczi vár feltárásának eredményeit, leleteit.

Élet a hódoltság korában - rendhagyó történelemóra

Felkért külső előadó mesél a török hódoltság korának szokásairól, mindennapjairól látványos eszközökkel, korhű ruhában.

Világvallások nyomában Tokajban - rendhagyó történelemóra

A Tokaji Múzeum Egyházművészeti gyűjteményének megtekintése után rövid, vetített képes előadás a Tokaj egyházi életéről és az ikonográfia lényegéről.

A Kopasz-hegy természeti értékei - rendhagyó földrajzóra

A felkért külső előadó jó idő esetén kirándulást vezet a tokaji Kopasz-hegyre; rossz idő esetén a Tokaji Múzeum „A Tokaji-hegy (Nagy-Kopasz) világa” című kiállításon keresztül mutatja be a hegy természeti értékeit.

 

A foglalkozás díja: 5000,- Ft/csoport. Megrendelését írásban fogadjuk, az info@bormuzeum.eu címen! A megrendelés csak visszaigazolás esetén érvényes, amelyre legkésőbb 3 munkanapon belül sor kerül! Kérjük, hogy közvetlen telefonos elérhetőségét is szíveskedjen megadni!